Lupta cu boala parodontală – „MOMENTE INTUNECATE”

Lupta cu boala parodontală – LUPTĂTORI IN TIMP
9 mai 2019
Lupta cu boala parodontală – „MÂINE”
15 mai 2019

DARK MOMENTS (MOMENTE ÎNTUNECATE)

DOUĂ FORȚE: MEDICUL ȘI PACIENTUL
Reușita, succesul în lupta cu boala parodontală, presupune implicarea echitabilă a două forțe: medicul și pacientul, deoarece orice etapă în evoluția bolii parodontale poate fi un moment dificil, „moment intunecat”, care nu trebuie lăsat să fie așa, ci depășit cu calm și optimism, folosind ca mijloace de luptă calitățile și abilitățile fiecăruia.

MIJLOACELE DE LUPTĂ ALE MEDICULUI:
O implicare până la finalizarea scopului asumat, pregătire profesională temeinică, inițiativă, precizie, adaptabilitate,răbdare și empatie pentru a oferi pacientului consiliere de calitate(pe măsura cerinței acestuia), utilizarea de aparatură și instrumente de înalt nivel tehnic.

MIJLOACELE DE LUPTĂ ALE PACIENTULUI:
Să aleagă întotdeauna soluția corectă și nu pe cea facilă, să nu renunțe la visurile sale de a-și asigura un confort fizic, estetic și psihic, să colaboreze cu medicul (dialog deschis,sincer), să respecte sfatul medicului și să mențină rezultatele obținute într-un anumit „moment” al luptei.

IZBÂNDA
Folosindu-se de aceste „arme”, cei doi luptători, vor evita „momentele întunecate”, vor obține izbânda: medicul – satisfacția muncii cu dăruire și simț de răspundere; pacientul – care va părăsi „câmpul de luptă” cu un zâmbet și o mulțumire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *