Lupta cu boala parodontală – INVAZIA

GRANULOMUL DENTAR (PUNGULITA CU PUROI)
25 aprilie 2019
Lupta cu boala parodontală – COMBATEREA CU LASER
9 mai 2019

The Invasion (Invazia)

Dinți curați, cu suprafețe lipsite de resturi alimentare, cu papile interdentare („punctul de plecare” a bolii parodontale) degajate, o gură cu gingii neinflamate, nesângerânde, masate corespunzător (periaj gingivo-dentar, consum alimente de consistență dură), NU vor „deschide poarta” pentru invazia bacteriilor generatoare de afecțiuni inflamatorii și degenerative la nivelul mucoasei gingivale și a țesutului de susținere a dintelui în alveola sa (ansamblul cemento-fibrilar), cu final tragic – pierderea dinților.

Boala parodontală este o boală infecțioasă, cauzată de bacteriile prezente la suprafața dintelui și sub gingie. În evoluția sa, se disting trei stadii:

1. Primul stadiu

Gingivita, cauzată de prezența plăcii bacteriene dentare; se vindecă prin tratament „ad integrum”; reprezintă forma reversibilă a bolii parodontale.

2. Al doilea stadiu

Parodontita, cauzată de gingivita preexistentă netratată; placa bacteriană se transformă în tartru care împinge inserția gingivală spre rădăcina dintelui sau o îndepărtează de dinte și apare PUNGA PARODONTALĂ care conține puroi, tartru, placă bacteriană, pungă în care bacteriile se dezvoltă și încep a distruge osul; se instalează durerea dentară, apar migrări dentare, mobilitatea dentară.

3. Ultimul stadiu

Parodontita avansată – afectarea osului (resorbția osului alveolar) și a ligamentului parodontal; dintele devine din ce în ce mai mobil, până la pierderea sa; acest ultim stadiu este ireversibil, cu impact dureros asupra psihicului, esteticii și bugetului pacientului!

Cum previi parodontoza:

Igienă orală corectă, masează gingia, înlătură periodic tartrul dentar (detartraj) doar la cabinetul stomatologic, utilizează aparate ortodontice personalizate, renunță la fumat, evită excesul de condimente iritante, control stomatologic.

Clinicile Dental Palace vin cu solutia pentru paradontoza!

Unul dintre tratamentele care dau cele mai bune rezultate este interventia cu laser, iar clinicile Dental Palace trateaza cu succes paradontoza de peste 10 ani. Majoritatea tratamentelor propuse de unele cadre medicale nu fac decat sa curete temporar dintii, dar placa bacteriana se va forma in continuare, iar eficacitatea unor asemenea tratamente este si ea temporara, boala putand reveni oricand.

Apelează cu incredere la clinicile Dental Palace pentru tratamente profesionale de calitate si uitati de probleme cu dintii!

  • Programări la +40 746 794473, pe email la peterdentart@gmail.com sau compleză formularul online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *